Wat gebeurt er als je niets aan je rosacea doet?

Als rosacea zich voor het eerst openbaart, verdwijnen de verschijnselen meestal weer vanzelf. Het kan daarna gelukkig best lang duren voordat de symptomen van rosacea weer verschijnen.

Maar uiteindelijk komen de opvlammingen (uitbraken) steeds sneller terug. Het vervelende is dat rosacea niet spontaan overgaat. Sterker nog, rosacea wordt een steeds groter probleem als de aandoening niet wordt goed wordt verzorgd.

Hoe langer je afwacht, hoe groter de kans dat je huidproblemen, zoals blozen, couperose, roodheid en pukkels verergeren.

Hoe langer je niets doet, hoe groter het risico op blijvende schade aan je huid… en hoe moeilijker het wordt om de vicieuze cirkel van uitbraken te doorbreken.

Als je rosacea hebt en je huidconditie niet of nauwelijks behandelt, weet je één ding zeker: je zadelt jezelf op met onnodige littekens, zowel fysiek als psychologisch.

Neem de controle over je rosacea en dus over je leven
in eigen hand.
Probeer Reverta Serenity serum of gel!
100% veilig, 100% effectief.
Niet tevreden? Geld terug!

De problemen met gangbare behandelingen van rosacea

Decennialang was er geen effectieve, vrij verkrijgbare behandeling voor rosacea. Als je iets wilde doen aan de roodheid, de zichtbare bloedvaatjes en de pukkels die rosacea veroorzaakt, was je aangewezen op antibiotica, corticosteroïden en andere medicinale crèmes op doktersvoorschrift, of op dure, tijdrovende kosmetische behandelingen.

Misschien heb jij ook – ten einde raad – een of meer van onderstaande middelen geprobeerd, op advies van je huisarts of dermatoloog:

 • Benzoylperoxide, adapaleen (Differin) en andere producten bestemd voor acne. Deze middelen worden soms ingezet vanwege de gelijkenis van rosacea met gewone acne. Sommige mensen met rosacea hebben in eerste instantie baat bij deze middelen, maar uiteindelijk kan de rosacea worden verergerd.
 • Tretinoïne oftewel retinolzuur (Retin-A, Tazorac), ook bekend als vitamine A-zuur. Sommige huisartsen of dermatologen schrijven deze crèmes voor bij rosacea. Retinolzuur bestrijdt acne doordat het zorgt voor afschilfering van de buitenste huidlaag.

  De meeste mensen met rosacea kunnen de bijwerkingen van deze vitamine-A-preparaten echter maar moeilijk verdragen. Uiteindelijk maakt retinol de huid gevoeliger, geïrriteerder en roder.
 • Isotretinoïne (Roaccutane). Sommige mensen met extreme rosacea (met veel puistjes en pukkels) krijgen roaccutane voorgeschreven. Dit middel wordt normaal gesproken voorgeschreven voor zware acne. Op korte termijn kan het middel effectief zijn, maar het is en blijft een paardenmiddel.

  Uiteindelijk kan Roaccutane je huid uitdrogen en kan rosacea erger terugkeren dan voorheen. Het heeft verder nogal wat bijwerkingen. waaronder stemmingswisselingen, leverschade, vermoeidheid en haarverlies. Bij zwangere vrouwen kan het zorgen voor miskramen en geboortedefecten.
 • Corticosteroïden, oftewel bijnierschorshormoon-bevattende crèmes of zalven. Deze cortisonecrèmes lijken in eerste instantie ideaal, omdat ze in het begin de ontstekingsreactie van de huid afremmen. Hierdoor verdwijnt de zo storende roodheid.

  Maar zodra je stopt met corticosteroïd-crème of -zalf, keren de huidproblemen in heviger mate terug. Dan grijp je ten einde raad maar weer terug op deze crème, wat tijdelijk wordt beloond met een onderdrukking van je rosaceasymptomen. Zo raak je dus al snel verslaafd aan deze corticosteroïden.

  Na verloop van tijd breiden de vaatverwijdingen, bultjes en puistjes zich toch steeds meer uit. Je zult dan vaker, langduriger en met sterker werkende corticosteroïden moeten smeren om de roodheid te kunnen onderdrukken.

  Het geduld van patiënt en arts om de huid weer tot rust te krijgen, wordt steeds meer op de proef gesteld.

  Uiteindelijk wordt rosacea alleen maar verergerd door corticosteroïden. Ze maken de huid dunner en kunnen onderhuidse bloedingen veroorzaken.

  Overmatig gebruik kan leiden tot een toename en verwijding van bloedvaatjes (couperose), met grote kans op nieuwe huidinfecties.

  Ook bij personen zonder rosacea zullen corticosteroïden na langdurig gebruik een sterk op rosacea lijkende uitslag in het gezicht kunnen veroorzaken, de zogenaamde steroïde-acne.
 • Antibiotica-crèmes, gels en lotions, zoals metronidazol (Metrogel) en azelaïnezuur (Azelex crème of Finacea gel). Deze crèmes bevatten zuren die de huid uiteindelijk nog roder maken en nog meer huidirritaties kunnen veroorzaken. Ze remmen de ontsteking van de huid en onderdrukken tijdelijk de bijbehorende symptomen (pukkels en puistjes), maar ze bieden geen langdurige oplossing voor álle aspecten van rosacea. Zo wordt het probleem van het ‘blozen’ en de chronisch verwijde bloedvaatjes (couperose) niet verholpen door deze antibioticacrèmes.

  Bovendien kan het gebruik van deze ontstekingsremmende middelen de huid dunner maken en de zuurgraad van de huid aantasten, waardoor de huidbarrière verzwakt en schadelijke bacteriën, virussen en andere antigenen makkelijker binnendringen. Zo raakt je huid opnieuw en in heviger mate geïrriteerd en ontstoken zodra je deze antibioticacrèmes niet meer gebruikt.
 • Orale antibiotica (tetracycline), vaak voorgeschreven in combinatie met antibioticacrèmes of andere receptplichtige crèmes. Artsen schrijven vaak een antibioticakuurtje voor om rosacea te behandelen vanwege zijn ontstekingsremmende effecten, maar net als de antibiotica-crèmes bestrijden orale antibiotica slechts één enkel element van de aandoening, namelijk de bacteriële ontstekingshaarden.

  Bovendien kunnen antibiotica niet langdurig worden gebruikt. Langdurig gebruik van antibiotica verstoort de darmflora en kan leiden tot spijsverteringsproblemen. Bovendien speelt altijd het gevaar voor resistentie. Dat betekent dat bacteriën na verloop van tijd immuun kunnen worden voor de antibiotica.

  Als je er goed over nadenkt, is het schrikbarend dat vele artsen voor rosacea vrijwel alleen antiobitica voorschrijven. Dit toont wel aan dat artsen en dermatologen te weinig kennis hebben over rosacea. Rosacea wordt namelijk door veel meer factoren veroorzaakt dan alleen een bacteriële infectie. Antibiotica kan niet al die oorzaken verhelpen.

  Wat een antibiotica wel doet is het doden van goede bacteriën en het verstoren van je immuunsysteem. Het resultaat? Rosacea keert nog heftiger terug en opvlammingen houden langer aan.
 • Zwavelcrèmes. Zwavel is een ouderwets product met enige werkzaamheid tegen bacteriën, schimmels en gisten. Mogelijke nadelen zijn verkleuring van de huid en kleding en een onaangename geur. Bij sommigen veroorzaakt zwavel juist roodheid, jeukende huiduitslag en een brandend gevoel.
 • Fruitzuren zoals alfahydroxyzuren (AHA) en betahydroxyzuren (BHA). Oppervlakkige peelings met fruitzuren worden vaak toegepast voor huidaandoeningen zoals acne, pigmentvlekken, grove poriën en huidveroudering (anti-aging). De bekendste BHA, salicylzuur, wordt al sinds jaar en dag voornamelijk voor de behandeling van acne ingezet. Meer da 80% van alle rosacea-patiënten hebben ook last van acne. Daarom worden salicylzuur en andere fruitzuren soms ook bij rosacea toegepast.

  Rosaceagevoelige huid dient echter zoveel mogelijk “intact” te blijven. Daarom zijn fruitzuren voor de meeste mensen met rosacea veel te heftig. Ze kunnen irritaties, een brandend gevoel en overmatige gevoeligheid voor UV-stralen veroorzaken. Fruitzuren stimuleren bovendien de bloedcirculatie en verergeren op den duur dus de roodheid.
 • IPL (Intense Pulsed Light) en laserbehandelingen. Laser- en lichttherapie zijn weliswaar veelbelovend, maar je moet er niet al te hoge verwachtingen van hebben. Kosmetische behandelingen zijn per saldo kostbaar en tijdrovend. Bovendien heb je minimaal zes behandelingen nodig voordat je echt bevredigende resultaten ziet.

  De kans is best groot dat je na een aantal behandelingen merkt dat je gezicht minder rood is, maar couperose en roodheid verdwijnen meestal niet helemaal en komen langzaam weer terug na de laatste behandeling. Bovendien veroorzaken IPL- en laserbehandelingen op de lange termijn meer beschadigingen aan de huid en maken ze de huid nog gevoeliger.

Probeer nu Reverta Facial Serenity drie maanden vrijblijvend uit.

Veilig en zonder bijwerkingen, geen doktersvoorschrift nodig.

Niet tevreden? Geld terug!

Serum
(normale tot droge huid) →
Gel
(normale tot vette huid) →

Waarom antibiotica, medicijnen en andere reguliere behandelingen niet werken op lange termijn… en uiteindelijk zelfs gevaarlijk zijn!

De meeste artsen en dermatologen beschouwen rosacea als een chronische, progressieve huidziekte. Deze manier van denken leidt er toe dat rosacea-patiënten vele jaren zware middelen krijgen voorgeschreven.

Rosacea wordt meestal behandeld met medicinale crèmes, lotions en orale antibiotica op doktersvoorschrift, soms aangevuld met kosmetische behandelingen. Helaas kennen al deze middelen en behandelingen de nodige bijwerkingen en werken ze meestal niet tegen alle symptomen van rosacea.

Uiteindelijk keert de rosacea altijd terug, maar dan in heviger mate. De rosacea-patiënt probeert wanhopig de ene kuur na de andere, in de ijdele hoop dat het volgende middel wel blijvend effectief is.

Het probleem is bovendien dat 82% van alle mensen met rosacea ook last hebben van acne. Daarnaast heeft 35% ook te kampen met seborroïsch eczeem. Deze vorm van eczeem wordt gekenmerkt door een chronische huidontsteking die gepaard gaat met jeuk en rode, schilferige uitslag op die plekken waar zich veel talgkliertjes bevinden.

Kuurtjes met pillen of crèmes op recept verbeteren misschien een van de symptomen van rosacea, maar verslechteren tegelijkertijd de andere huidproblemen.

Ik ben er zelf door schade en schande achter gekomen dat antibiotica-pillen, antibiotica-crèmes, cortisonecrèmes, fruitzuren, en pillen en crèmes tegen acne op langere termijn meer kwaad dan goed doen. Sterker nog: ze zijn gevaarlijk op lange termijn.

Hoewel veel artsen en dermatologen deze middelen nog elke dag voorschrijven, kunnen ze blijvende huidschade en een nog gevoeliger huid veroorzaken. De huid wordt uiteindelijk nog vatbaarder voor heftige allergische reacties en aanhoudende roodheid.

Waarom grijpen artsen dan zo vaak naar deze middelen? De verklaring is simpel: ze kennen geen andere oplossingen. Bovendien willen ze hun patiënten zo snel mogelijk van hun probleem afhelpen.

De meeste door artsen voorgeschreven pillen en crèmes hebben als doel de ontsteking van de huid snel te verminderen. De patiënt merkt echter na verloop van tijd dat de rode vlekken in veel ergere mate terugkomen na het stoppen van de behandeling.

Bijna alle bacteriën worden bijvoorbeeld binnen zes weken tot vijf maanden immuun voor antibiotica. Wanhopige rosacea-patiënten keren dan weer snel terug naar hun arts of dermatoloog voor een nieuw kuurtje.

Een ander probleem is dat rosacea een huidziekte is met meerdere facetten. Antibiotica doden bacteriën en remmen zodoende de ontsteking, maar ze doen niets aan de verzwakte huidbarrière, overgevoelige immuunrespons, conditie van de bloedvaatjes en alle andere mogelijk oorzaken en symptomen.

Om al deze redenen zoeken steeds meer mensen hun heil bij alternatieve producten met natuurlijke ingrediënten.

Reverta Facial Serenity doodt bacteriën, virussen en schimmels op 100% natuurlijke wijze zonder dat ze daar resistent voor kunnen worden. En in tegenstelling tot al die crèmes en pillen op recept, pakt Reverta Facial Serenity ook al die andere oorzaken en symptomen van rosacea, acne en eczeem aan.

Reverta Facial Serenity brengt je gevoelige huid tot rust, vertraagt de veroudering en laat je huid weer stralen van gezondheid.

 

Meer weten?

Doorbreek de vicieuze cirkel van rosacea-uitbraken! >>>

Reverta Serenity gel en serum: het geheim zit hem in de 100% natuurlijke, effectieve ingrediënten… >>>

Vergelijking tussen Reverta Facial Serenity en de concurrentie >>>

Kies de aanbieding die bij je past:

Reverta Facial Serenity Serum voor normale tot droge huid
55
 • Rijke formule met maar liefst
  21 natuurlijke ingrediënten
 • Geschikt voor
  mannen en vrouwen met een
  normale tot droge huid
 • Nu met gratis verzending
Bestel serum →
Reverta Facial Serenity Serum duo-pack
49,95per flacon
 • Bespaar meer dan 10 euro
  bij aankoop van twee flacons!
 • Nu met gratis verzending
Bestel duo-pack serum →
Reverta Facial Serenity
Gel voor normale tot
vette huid
49,95
 • Frisse formule met maar liefst
  18 natuurlijke ingrediënten
 • Trekt supersnel in
 • Geschikt voor
  mannen en vrouwen met een
  normale tot vette huid
Bestel gel →
Reverta Facial Serenity
Gel duo-pack
45per flacon
 • Bespaar bijna 10 euro
  bij aankoop van twee flacons!
 • Nu met gratis verzending
Bestel duo-pack gel →