Eindelijk een 100% natuurlijke oplossing voor iedereen met rosacea…

"Bevrijd jezelf eindelijk van de puistjes, roodheid en brandende hitte -
met Reverta Facial Serenity serum of gel!"

Ontdek nu zelf alle voordelen van Reverta Facial Serenity

 • Serum voor normale tot droge huid, of gel voor normale tot vette huid
 • Rijke, uitgebalanceerde formule met bewezen effectieve, 100% natuurlijke plantenextracten, essentiële oliën en antioxidanten
 • Rekent af met geïrriteerde, ontstoken, jeukende en rode huid
 • Krachtige anti-aging effecten
 • Veilig en zonder bijwerkingen – geen doktersvoorschrift nodig
 • Frisse, geraffineerde geur van witte thee
 • Luxe aluminium pompje van 60 ml
 • Nu drie maanden op proef: niet tevreden, geld terug!
Bestel serum
(normale tot droge huid) ➜
Bestel gel
(normale tot vette huid) ➜

Herken je dit?

Heb jij ook last van:

 • Overgevoelige, snel geïrriteerde huid?
 • Overmatig blozen?
 • Uitgezette of gesprongen bloedvaatjes, die duidelijk zichtbaar aan de huidoppervlakte liggen (couperose)?
 • Aanhoudende roodheid op wangen, neus, voorhoofd en kin, in een soort vlinderpatroon?
 • Acne-achtige puistjes, witte pukkeltjes en/of rode bultjes?
 • Vaak een prikkend of brandend gevoel?
 • Jeuk?
 • Een erg droge, schilferige, of juist erg vette huid, dan wel een gecombineerde probleemhuid met droge en vette gebieden?
 • Plaatselijke verhardingen in de huid?
 • Vlammende, rode plakkaten (zogenaamde “plaques”)?
 • Zwellingen en verdikkingen van de huid?
 • Zichtbaar vergrote poriën?
 • Vroegtijdige veroudering van de huid?

Je zal deze verschijnselen wel herkennen als je rosacea hebt… En misschien ook als je nog geen idee had dat je rosacea hebt. Want hoe meer van deze vragen je met JA hebt beantwoord, hoe groter de kans is dat je rosacea hebt.

De uitbraken van rosacea komen en gaan in golfbewegingen. Misschien is je huid een of twee maanden lang rustig… Maar je weet dat het niet lang meer duurt voordat een of meer omstandigheden je overgevoelige huid weer in brand steken.

Zogenaamde “triggers” van rosacea zijn bijvoorbeeld stress, heftige emoties, warmte, alcohol, gekruid eten, zware inspanning en het gebruik van huidverzorgingsproducten.

Er is maar weinig voor nodig of de “vlam slaat in de pan”… en daar zijn die vervelende, gênante en pijnlijke verschijnselen weer! Rosacea komt meestal plotseling en vrij heftig op. Je gezicht kleurt binnen enkele minuten vuurrood. Soms verdwijnt die roodheid weer snel, maar soms houdt het meerdere dagen aan.

Bij elke opvlamming voel je je weer gefrustreerd, onzeker en hopeloos. Je gevoelige, snel geïrriteerde en vaak ontstoken huid bezorgt je schaamte en frustratie… Je sociale en/of professionele leven kunnen er flink onder lijden.

Helaas is rosacea een chronische – oftewel nauwelijks geneesbare – huidaandoening. Tot zover het slechte nieuws.

Maar het goede nieuws is dat je de uitbraken wel heel goed kunt onderdrukken en de symptomen gemakkelijk kunt minimaliseren, mits je de juiste huidverzorging gebruikt!

Wat is rosacea?

Rosacea is een chronische, cosmetisch zeer storende huidaandoening in het gezicht. Gelukkig kun je andere mensen niet met rosacea besmetten.

Je herkent rosacea aan felrode verkleuringen van met name de wangen, de neus en het voorhoofd. Bij de meeste mensen trekt rosacea zich regelmatig terug, maar vlamt vroeger of later altijd weer op als rosacea niet goed behandeld wordt.

We kunnen verschillende stadia van rosacea onderscheiden:

1. Blozen

 
Meestal begint rosacea ongemerkt. Je gaat steeds vaker, heftiger en langduriger blozen. Bloed stroomt snel door de bloedvaatjes vlak onder de huid en de vaatjes verwijden zich om de extra bloedtoevoer aan te kunnen.

Sommige mensen vergelijken het blozen met opvliegers en hebben het een tijdje erg warm.

De roodheid van je gezicht is van voorbijgaande aard: het komt en gaat. Dit wordt pre-rosacea genoemd.

2. Aanhoudende roodheid

 
Na verloop van tijd merk je dat je huid hardnekkig rood blijft. Er is dan sprake van erytheem. Veel mensen zien dit aan voor een gezonde blos of verwarren het met zonnebrand. Toch is dit het meest voorkomende kenmerk van rosacea.

De aanhoudende roodheid begint meestal op de wangen, maar kan zich later uitbreiden naar neus, kin en voorhoofd. Op sommige plekken kan de huid erg droog worden.

3. Couperose

 
Je ziet op je wangen, en later ook op andere plaatsen op je gezicht, kleine bloedvaatjes verschijnen die niet meer verdwijnen. We spreken dan van couperose of teleangiëctasie.

In eerste instantie kan de couperose ontzichtbaar zijn omdat het wordt gemaskeerd door het blozen. Zodra de roodheid wegtrekt, wordt de couperose duidelijk zichtbaar.

Je merkt bovendien dat je huid steeds gevoeliger wordt. Je gezicht kan zelfs pijn gaan doen door bijvoorbeeld kou en water. In dit stadium spreken we van vasculaire rosacea, omdat de conditie van de bloedvaatjes vlak onder de huid is aangetast.

Pas in dit stadium gaan de meeste mensen beseffen dat er iets met hun huid aan de hand is. Als rosacea niet op tijd behandelt wordt, neemt de aandoening steeds ernstiger vormen aan.

4. Puistjes en pukkels

 
Om het allemaal nog erger te maken, kun je uiteindelijk ook last gaan krijgen van steeds meer rode pukkels, bultjes (papels) en puistjes (pustels), waarvan sommige zijn gevuld met pus.

In dit stadium spreken we van inflammatoire rosacea, omdat er sprake is van chronische ontsteking. Omdat de puistjes sterk op acne lijken, wordt de aandoening ook wel acne rosacea genoemd.

Toch zijn er duidelijke verschillen tussen rosacea en gewone acne. Zo is er bij acne geen sprake van blozen, couperose, of aanhoudende roodheid. Rosacea gaat zelden of nooit gepaard met mee-eters. Bij acne is de huid vrijwel altijd vet, terwijl de aangetaste huiddelen bij rosacea meestal droog zijn.

5. Overige symptomen

 
Mogelijke andere symptomen van rosacea zijn zichtbaar vergrote poriën en een zeer droge en schilferige huid, of juist een erg vette huid. Je huid gaat steeds ruwer aanvoelen. Op sommige plaatsen kan je huid erg dik worden. Er ontwikkelen zich plakkaten oftewel plaques, d.w.z. korrelige, vlammend rode verdikkingen.

Op sommige plekken kan je huid vocht vasthouden (oedeem). Overtollig vocht en eiwitten lekken uit de bloedvaatjes. Het lymfesysteem wordt overbelast en kan het gelekte vocht niet snel genoeg afvoeren. De zwellingen voelen zacht aan en verdwijnen meestal vanzelf.

Zwellingen kunnen ook ontstaan door plaatselijke toename van bindweefsel in de huid. Dit type zwellingen voelt hard en knobbelig aan en verdwijnt niet vanzelf.

Vooral oudere mannen kunnen last krijgen van rhinophyma, waarbij er teveel bindweefsel en bloedvaatjes worden aangemaakt op de neus. De neus ziet er dan rood, bobbelig en opgezwollen uit. In de volksmond wordt dit een bloemkoolneus of aardbeineus genoemd.

Sommige mensen krijgen ook last van hun ogen (oculaire rosacea). Het voelt alsof er zandkorrels in je ogen zitten; je ogen zijn droog en ontstoken. Er zijn veel gesprongen adertjes zichtbaar.

Probeer nu Reverta Facial Serenity drie maanden vrijblijvend uit.
Bestrijdt veilig en effectief oorzaken en symptomen van rosacea.
Niet tevreden? Geld terug!

Bestel serum
(normale tot droge huid) →
Bestel gel
(normale tot vette huid) →

Waardoor wordt rosacea veroorzaakt?

De meeste artsen en sites over rosacea zeggen dat de oorzaken van rosacea onbekend zijn.

Wij kunnen en willen daar echter geen genoegen mee nemen. Daarom hebben we een uitgebreide studie gedaan om alle mogelijke oorzaken van rosacea te achterhalen.

Het heeft de nodige moeite gekost, maar uiteindelijk hebben we achterhaald dat dit de mogelijke oorzaken van rosacea zijn:

1. Verstoorde barrièrefunctie van de huid

 
De huid is de eerste verdigingslinie tegen aanvallen van ziekteverwekkers, hitte, kou, vuil en andere rosacea-triggers.

Vele rosacea-patiënten hebben een verslechterde huidbarrière. Een kwetsbare huidbarrière maakt de huid vatbaar voor ontstekingen.

Daarom is het belangrijk de barrièrefunctie van de huid te herstellen en de weerstand van de huid te verbeteren door dagelijks Reverta Facial Serenity te gebruiken.

2. Verstoorde zuur-base-balans

 
Huidproblemen zoals rosacea gaan vaak gepaard met een verstoorde zuur-base-balans. Het interne milieu is vaak te zuur en de beschermende zuurmantel van de huid is dan juist te basisch (oftewel niet zuur genoeg).

De pH-waarde (zuurgraad) van gezonde huid ligt tussen de 4 en 5. Een zure huid kan de meeste bacteriën, virussen, schimmels en andere micro-organismen doden waarmee zij in contact komt. Tegelijkertijd heeft een zure huid voldoende gunstige microflora die een natuurlijke bescherming bieden tegen ongunstige microben.

De meeste huidverzorgingsproducten maken de huid te basisch waardoor de huid haar natuurlijke bescherming verliest. Een huid die haar zuurgraad verliest als gevolg van agressieve huidverzorgingsproducten valt gemakkelijk ten prooi aan infecties.

Daarom is het van belang de pH-waarde van de huid te herstellen. Reverta Facial Serenity brengt de zuurgraad van je huid weer terug naar een gezond niveau.

3. Gebrek aan, of slechte opname van, bepaalde voedingsstoffen.

 
Mensen met rosacea hebben vaak een tekort aan voedingsstoffen, al dan niet veroorzaakt door een gebrekkige opname daarvan in het spijsverteringskanaal. Daarom is het van belang je huid extra voedingsstoffen te geven die het zo hard nodig heeft.

Reverta Facial Serenity bevat een heel scala aan voedingsstoffen die de huid goed kan gebruiken.

Reverta Facial Serenity is rijk aan polyphenolen en andere antioxidanten, vitamines, mineralen, essentiële vetzuren, aminozuren, polysacchariden en phytosterolen. Verder kan het verstandig zijn je voeding aan te vullen met supplementen.

4. Een verstoorde werking van cathelicidin, een eiwit dat de gezonde huid beschermt tegen infecties

 
De kans is groot dat je nog nooit van cathelicidin gehoord hebt. Dat is een eiwit dat de huid normaal gesproken beschermt beschermt tegen infecties. Bij mensen met rosacea wordt cathelicidin echter op een andere manier verwerkt, waardoor de huid juist gaat ontsteken. Waarschijnlijk is deze afwijking erfelijk.

Reverta Facial Serenity brengt de geïrriteerde huid tot rust waardoor de kans op ontstekingen kleiner wordt.

5. Overgevoelige immuunrespons

 
Het immuunsysteem van mensen met rosacea slaat eerder aan en reageert heftiger dan bij mensen zonder deze huidziekte. Ook dit kan erfelijk zijn.

Door deze overgevoelige immuunrespons ontstaan auto-immuunreacties en chronische ontstekingen, waarbij een overvloed aan histamine vrijkomt. Deze stof zet de bloedvaatjes wijd open.

Reverta Facial Serenity bevat verschillende natuurlijke antihistaminen. Ze verlagen de histamineniveaus in je huid zodat overgevoeligheidsreacties worden beperkt.

6. Verzwakte bloedvaatjes en een overgevoelige vasculaire respons

 
Bij mensen met rosacea zetten de bloedvaatjes te snel uit en trekken ze zich niet snel genoeg weer samen. Verzwakte bloedvaatjes en een slechte doorbloeding leiden tot de aanmaak van nieuwe bloedvaatjes. Het gevolg is overmatig blozen, aanhoudende roodheid en zichtbaar geknapte bloedvaatjes (couperose).

Reverta Facial Serenity verbetert de conditie van de bloedvaatjes en versterkt de collageenmatrix die de bloedvaatjes ondersteunen. Door de huidbarrière te versterken krijgen omgevingsfactoren minder kans om de bloedvaatjes aan te vallen.

7. Overmatige blootstelling aan de zon

 
Rosacea komt het meest voor bij personen met een lichte huidskleur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat schade door UV-stralen van de zon of zonnebank een belangrijke rol speelt bij rosacea.

Blootstelling aan de zon is een van de belangrijkste “triggers” van uitbraken (opvlammingen) van rosacea. Er zijn ook gevallen bekend waarbij rosacea zich acuut ontwikkelde na overmatige blootstelling aan de zon.

Daarom bevat Reverta Facial Serenity ingrediënten om de UV-schade te beperken en de collageen- en elastinematrix te versterken. Dat komt zowel de bloedvaatjes als de huid ten goede (anti-aging).

8. Verhoogde aanwezigheid van bacteriën, schimmels en andere ziekteverwekkers

 
Als je last hebt van rosacea, heb je waarschijnlijk een overschot aan slechte bacteriën en andere ziekteverwekkers in je maag-darmkanaal, in je bloedbaan en op je huid.

Mogelijke boosdoeners zijn de Helicobacter Pylori bacterie, de Candida schimmel, en bacteriën zoals de bacillus oleronius, de staphylococcus aureus, E. coli, C. pneumoniae en hun gifstoffen (endotoxines) die via de bloedbaan in de huid terecht komen.

Reverta Facial Serenity rekent op natuurlijke wijze af met deze ziekteverwekkers, zonder bijwerkingen.

9. Verhoogde aanwezigheid van de Demodex huidmijt

 
De Demodex huidmijt leeft graag op de wangen en de neus, gebieden waar rosacea zich vaak manifesteert.

Onderzoek toont aan dat zich op de door rosacea aangedane huid tien keer zoveel Demodex-mijten bevinden als op een normale huid. Deze mijt zit verstopt in een haarzakjes van de oogleden, neus, wangen, voorhoofd en kin. De mijt leeft van dode huidcellen en van talg.

Het is een vicieuze cirkel die problemen blijft geven:

➤ De mijt voedt zich met het vet dat de talgkliertjes produceren. Wanneer de mijt doodgaat, laat het bacteriën en afvalstoffen achter. De beweging van de mijten door de poriën irriteren de huid. Hierop reageren de talgkliertjes door nog meer talg aan te maken. Het overgevoelige immuunsysteem reageert met nog meer ontstekingen.

➤ Door de kwetsbare huidbarrière ontstaan weer nieuwe ontstekingen. De warmte waarmee de ontsteking gepaard gaat, droogt de huid uit. Hierdoor overlijdt de mijt, waardoor nog meer bacteriën en afvalstoffen vrijkomen die de huid irriteren. Die bacteriën laten enzymen los die op hun beurt vrije vetzuren losmaken. Zo wordt nog meer talg afgescheiden en is de vicieuze cirkel rond.

Doorbreek de vicieuze cirkel met Reverta Facial Serenity gel of serum. Reverta Facial Serenity onderdrukt overmatige talgproductie zodat de mijt minder voeding heeft. Reverta Facial Serenity bevat bovendien tea trea olie en vitamine E, waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het de Demodex huidmijt doodt.

10. Overmatig gebruik van antibiotica, hormooncrèmes en andere pillen en crèmes op doktersvoorschrift

 
Antibiotica-pillen en crèmes en hormooncrèmes verlichten in eerste instantie de symptomen van rosacea. Helaas keert rosacea uiteindelijk in ergere mate terug.

Antibiotica doden namelijk ook de goede bacteriën. Hormooncrèmes en crèmes bedoeld voor acne beschadigen de huidbarrière alleen maar meer, waardoor de huid nog gevoeliger wordt.

Reverta Facial Serenity bestrijdt bacteriën, schimmels en huidmijt, en onderdrukt ontstekingen op 100% natuurlijke, veilige wijze, zonder bijwerkingen.

11. Gebruik van agressieve huidverzorgingsproducten

 
De meeste crèmes en serums van de populaire merken bevatten chemicaliën die de huid alleen maar irriteren en nieuwe opvlammingen veroorzaken. Dit geldt zelfs voor producten die speciaal voor rosacea op de markt worden gebracht.

Reverta Facial Serenity is speciaal ontwikkeld om rosacea op een natuurlijke wijze te bestrijden en tegelijkertijd de gevoelige, geïrriteerde huid tot rust te brengen. Zo kan de huid rustig genezen.

Bij de meeste mensen met rosacea ligt er een combinatie van enkele van bovenstaande factoren ten grondslag aan hun huidproblemen. Verder kunnen spijsverteringsproblemen, stress en een verstoorde hormoonbalans een rol spelen.

Rosacea wordt in ieder geval niet veroorzaakt door een slechte hygiëne of overmatig alcoholgebruik, zoals veel mensen denken, hoewel alcohol wel een van de triggers kan zijn.

Je bent niet alleen!

Rosacea is een van de meest voorkomende chronische huidaandoeningen. Bijna 10 procent van de bevolking lijdt aan rosacea. De huidziekte komt het meest voor bij mensen tussen de dertig en zestig jaar.

Rosacea komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Volgens de bekende dermatoloog Jetske Ultee heeft bijna 1 op de 5 blanke vrouwen boven de 30 last van rosacea. Hoewel rosacea minder bij mannen voorkomt, zijn de verschijnselen bij hen vaak ernstiger.

Heel veel mensen met rosacea weten niet eens dat ze deze huidaandoening hebben.

Rosacea komt het meest voor bij mensen met een lichte huidskleur. Vooral mannen en vrouwen uit Noordwest-Europa hebben er vaak last van.

Je bent in goed gezelschap als je rosacea hebt.

Beroemdheden als zangeres Mariah Carey, ex-president Bill Clinton, prins William, acteur/cabaretier Ricky Gervais, actrices Cameron Diaz (foto) en Renee Zellweger (Bridget Jones)… zij lijden allemaal aan rosacea.Reverta Facial Serenity Serum
voor normale tot droge huid


NU 3 maanden op proef!

Van € 59,95 Voor € 55,- inclusief BTW


Of bestel twee flacons voor slechts € 49,95 per stuk:

Klik hier om 2 flacons te bestellen
voor maar € 49,95 per stuk!


Gratis verzending binnen Nederland en België Klik om 2 flaconste bestellen


Reverta Facial Serenity Gel
voor normale tot vette huid


NU 3 maanden op proef!

Van € 59,95 Voor € 49,95 inclusief BTW


Of bestel twee flacons voor slechts € 45,- per stuk:

Klik hier om 2 flacons te bestellen
voor maar € 45,- per stuk!


Gratis verzending binnen Nederland en België Klik om 2 flaconste bestellen